Sevärdheter i Spanien

Här har vi samlat alla våra podcaster om sevärdheter i Spanien. Människor kom tidigt till den Iberiska halvön. Till exempel finns de berömda grottmålningarna i Altamira som är över 15000 år gamla. Många olika befolkningsgrupper har kommit och gått genom århundranden. Därför finns det ett enormt utbud av intressanta platser i Spanien, både kulturella och historiska. ”Sevärdheter i Spanien” ska förutom sevärdheter också innehålla podcaster som behandlar evenemang och upplevelser. Kom gärna med förslag om det är något som du saknar här.

#001 – La tomatina
La Tomatina är en del av fiestan i Buñol utanför Valencia. Eftersom den är annorlunda är den också mycket populär, den besöks vane år av tusentals turister från hela världen.
Klicka här för att lyssna!
Klicka här för arbetsmaterial!

#006 – Las fiestas populares en España
Pia berättar om tre populära festivaler / folkfester (fiestas) i Spanien. Inledningsvis beskriver Pia firandet av några av de mest berömda festivalerna / folkfesterna: ”San Fermín en Pamplona”, ”Las fallas en Valencia” och ”San Isidro en Madrid”, därefter tipsar hon om fler ”fiestas”. Eftersom alla små byar till stora städer har en ”fiesta” för att hedra och fira ett Helgon pågår det ett ständigt firande i Spanien.
Klicka här för att lyssna!
Klicka här för arbetsmatrial!