Kultur och Musik

Här har vi samlat alla våra podcasts om spansk kultur och musik. Eftersom Spanien är så otroligt rikt på både kultur och musik behöver vi hjälp med att plocka ut vad våra lyssnare vill ha. Tipsa oss gärna, skriv ett mejl med dina förslag.

#006 – Las fiestas populares en España
Pia berättar om tre populära festivaler / folkfester (fiestas) i Spanien. Inledningsvis beskriver Pia firandet av de berömda festivalerna / folkfesterna ”San Fermín en Pamplona”, ”Las fallas en Valencia” och ”San Isidro en Madrid”, därefter tipsar hon om fler ”fiestas”. Eftersom alla små byar till stora städer har en ”fiesta” för att hedra och fira ett Helgon pågår det ett ständigt firande i Spanien året runt.
Klicka här för att lyssna!
Klicka här för arbetsmatrial!

#009 – Salsa
Några elever går till en dansskolan och börjar dansa salsa. Så småningom får de bra kontakt med dansläraren och gör en intervju med honom. Vidare berättar podden / podcasten om salsans historia och elevernas erfarenheter av att lära sig dansa.
Klicka här för att lyssna!
Klicka här för arbetsmaterial!

#013 – Música – Pablo Hasél
Två elever pratar om hur musik används för att sprida politiska budskap och känslor kring musik, de jämför bland annat rapparna Dani M från Sverige och Pablo Hasél från Katalonien.
Klicka här för att lyssna!
Klicka här för arbetsmaterial!