Om oss – Colegio Escandinavo

Vi som arbetar med Hemsidan och Podcasten ”Madrid Hablando” är elever och lärare på Colegio Escandinavo i Madrid. Vår skola har en lång tradition av att utbilda svenska och skandinaviska elever. Vi ha funnits i Madrid sen 1944. Vi erbjuder förskola, grundskola och gymnasium. Förutom en skandinavisk del har vi också en internationell sektion, båda sektionerna är baserade på skandinavisk pedagogik och värderingar. Självklart har den den skandinaviska sektionen all undervisningen på svenska och följer svensk läroplan och den internationella delen följer Cambridge-programmet och all undervisning är på engelska.

Vi vill med ”Madrid Hablando” hjälpa alla som vill förbättra sin spanska. Därför är text- och ljudmaterial helt fritt att använda, du har rätt att kopiera och sprida materialet så länge du inte ändrar dess ursprungliga form. Allt material är framtaget och producerat av utbyteselever från Sverige och lärare från Colegio Escandinavo i Madrid.

Vi har delat upp våra podcaster i sju olika kategorier, ”Bo i Madrid”, ”Grammatik”, ”Kultur och musik”, ”Samhällsfrågor”, ”Sevärdheter i Spanien”, ”Sport” och ”Traditioner och mat”. Dessa kategorier försöker vi fylla med nya podcaster, vår ambition är att göra ett nytt avsnitt varje månad. Således, om du har förslag på förbättringar, nya teman etc. kan du skicka dina förslag och idéer till: podcast@escandinavo.com

Vill du läsa en termin eller ett läsår hos oss i Madrid? Vill du förbättra din spanska, uppleva den spanska kulturen, få nya vänner för livet samtidigt som du inte förlora ett gymnasieår? Vi ger dig gärna mer information. Ta kontakt med oss via de mail adresser som finns i broschyren.

Broschyr